Reset Password

€ 0 do € 10.000

Više opcija pretraživanja

Poštovani vlasnici smeštaja stari i novi,

Nova sezona izdavanja  počinje uskoro. Već je vreme za reklame i prve rezervacije. Tako da je poželjno  kao i svake godine, ponoviti uslove saradnje i definisati cenovnike.

USLOVI SARADNJE sa Roman Real Estate – Rent Me Easy:

Uslovi saradnje sa nama su ostali isti kao i prošle godine.

 1. Usluga izdavanja: I ove  godine naša  uslugu izdavanja je 15%. Ovo se odnosi isključivo na izdavanja koja su obavljena od strane naše agencije (kada vi sami izdate ne plaćate nas ništa)
 2. Održavanje apartmana, (čišćenje i pranje nakon gostiju ) je u sklopu usluga Roman RealEstate. Cenovnik na upit.
 3. Depozit kod rezervacije uplaćuju gosti i iznosi oko 30%. Gosti uplaćuju na naš račun (dinarski ili devizni). Nakon uplaćenog depozita, obaveštavamo vas i time se apartman „zatvara“ za dalje izdavanje u tom periodu. Vaučer vam šaljemo kao potvrdu rezervacije.
 4. Gosti isplaćuju uglavnom ostatak po zaseljenju u kešu. Kada naplatimo, pošaljemo vam finalni obračun i neto vrednost koja je ostala za vas.
 5. Sav novac od izdavanja koji smo naplatili, dajemo vam u gotovini ili uplaćujemo na račun koji vi odredite i kada vi kažete.

KAKO SE DOBRO PRIPREMITI ZA IZDAVANJE:

Ovom prilikom želimo najpre da vas podsetimo šta je sve neophodno uraditi u cilju dobrog izdavanja i zadovoljnih gostiju:

 1. Čišćenje: Blagovremeno pripremite vaše apartmane za izdavanje. Apartmani moraju biti generalno očišćeni i oprani, provereni na ispravnost. Obavezni ste da apartmane dovedete u savršeni nivo kako bi izdavanje teklo bez problema. Oni kojima stanovi nisu izdati do Juna, mogu biti spremni za goste, već od Aprila ili Maja. Ako vam je potrebna uslulga generalnog čišćenja stana, obratite se nama.

Proverite da li ste obnovili ugovor za internet, da li ste platili račune za struju i internet, kako se ne bi dogodilo da u sred sezone imamo problem.

 1. Posteljine, posuđe…Molim vas da obezbedite više posteljina i peškira u odnosu na prošlu godinu. Po mogućnosti ne bele boje. Dešavalo se da zbog bahatosti gostiju ostajemo bez posteljina za naredne goste. Radi vas, kupite zaštite za dušeke kako bi ostali čisti. Uvek se pojave u nekoj smeni gosti posle kojih ostaju uništeni dušeci. Ako kupujete novu posteljinu i peškire, gledajte da ne bude teška, zbog pranja i sušenja.                                                Napomena: Sva posteljinai peškiri  bi trebalo biti oprana pre sezone (da se vašoj mašini sa omekšivačem.  Da se osveži od stajanjau i kako bi se miris što duže zadržao. Na žalost, kada se apartmani  čiste, posteljine i pešikiri se daju u perionicu. Pošto oni i suše mašinama, miris nikad ne ostaje. Žene koje čiste, prskaju omekšivačima posteljine kako bi mirisale za goste ali to nikada nije isto kao kada je oprano u običnoj mašini sa omekšivačem.
 2. AC: Proverite klima uređaje i na vreme obnovite freone u njima.
 3. Kuhinja: Proverite stanje posuđa, dokupite i obnovite sve što primetite da je potrebno. Gostima uvek u lepom sećanju ostaje lepo opremljena kuhinja.
 4. Rezervne stvari: Ostavite u apartmanu: rezerve sijalice, baterije za daljinske upravljače  i razne rezervne neophodne sitnice.  Ako imate gde, ostavite i rezervne: rolne kuhinjskog papira, toalet papir, tečne sapune….Takođe, ako vam mesto dozvoljava, ostavite i flaše sa vodom. Gostima se uvek dopada gest domaćina, da kada dođu umorni sa puta a u frižideru ih sačeka flaša hladne vode.
 5. Ostava: trebalo bi da obezbedite, zbog svojih privatnih stvari a i svih napomena iz stavke 5, jedan plakar ili drugog tipa prostor u svrhu ostave.  Mora biti zaključan i taj ključ isključivo mi treba da imamo. Tu bi bilo poželjno da stoje i rezervne posteljine i peškiri, kako gosti ne bi sami uzimali.
 6. Instrukcije: Ispišite dobrodošlicu gostima, šifru za internet  i kratko uputstvo za upotrebu tehničkih uređaja, napomene oko nekih specifičnosti u stanu (ako ih ima)…..Ovo je vrlo korisno uraditi. Ako vam treba savet oko sadržaja, kontaktirajte nas.
 7. Formirajte cenovnik. Ono što postavljamo na sajt je i  ono što nama treba da pošaljete a to  je BRUTO VREDNOST (neto + naša usluga) .

Neka vam postavljeni minimum dana izdavanja bude 5. Ukoliko neko želi da iznajmi manje dana od 5, cenu čišćenja treba da podeli sa gostom. To znači da će se kod nas na sajtu uvek pojaviti otprilike polovina sume za čišćenje uz vaš apartman, ali će se ta suma obračunavati samo kod onih koji budu imali manje od 5 noći. Suma za čišćenje koja je na sajtu opterećuje gosta. Za 5 noći i više, čišćenje će ići na teret vlasnika apartmana.

Cene su promenjive. Možete sada u toku zime da promovišete apartman  sa nižim cenama. A bliže sezoni da ih povisimo za 10-20% u zavisnosti od toga kako  bude išlo izdavanje. Razmislite o ovome.

Od ove godine ima interesenata za zakup apartmana van sezone (Mart, April, Maj) na mesec ili dva. Ako ste zainteresovani i za ovu mogućnost, možete dati mesečnu cenu za vansezonske mesece kao opciju.

 1. Sigurnosni depozit: Razmislite o sigurnosnom depozitu. Ovo je savet s obzirom da se svake godine dese neka oštećenja nakon gostiju, a koju trpe naredni gosti ili se odražava na vaš džep. Imajte u vidu da koliko je sa jedne strane sigurnost veća sa druge strane odbija neke goste kada treba da odvoje i sumu za sigurnosni depozit. Na vama je odluka.

10.Ključevi: Obavezno je potrebno da svaki od vlasnika obezbedi dva kompleta ključeva. Jedan za sef a drugi za osobe koje čiste. Jedan treba da nakon što pripremite apartman za prve goste, ostavite u sef a drugi da predate nama u ofis. Ako nemate sef za ključ, neophodno ga je obezbediti i montirati.

Molim vas da ako ste radi saradnji i ove godine, pošaljete vaše cenovnike na naš Email andrentme@gmail.com

Naša želja je kao i uvek, da imate što uspešniju sezonu. Želimo vam maksimalnu popunjenost i samim tim dobru zaradu.  Budimo dobari poslovni partneri i tim.

Za svako dodatno pitanje stojimo na raspolaganju. Pišite na viber: +30.69.99.45.39.45

 • Promenite valutu

 • PRETRAGA

  € 0 do € 10.000

  Više opcija pretraživanja